dimarts, 21 de gener del 2014

Marxa de Sant Pau 2014. 30 anys després.

Corria el mes de maig de 1982, quan un grup de persones (en Joaquim Pera, en Frederic Gera, en Manel Zanca, en German Gómez, en Josep Hernández i en Joan Piqueras) vàrem començar a parlar de la creació de L’Hotel. Així, el 9 d’octubre del mateix any va tenir inici la primera lliga de futbol sala de L’Hotel.
Pràcticament un any més tard, el 10 d’abril de 1983, a Figueres, a la Segona Marxa dels Masos, en Gera i en Piqueras, juntament amb en Dito Tobella, en Jordi Sauleda Giménez, en Joan Sauleda, en Manolo Blanco,  i ..., tot degustant un entrepà de botifarra i gaudint d’una cantada d’havaneres, llançàvem la idea: fer una marxa a Sant Pol. I així, el 27 de gener de 1985 naixia la Marxa de Sant Pau, que enguany ha complert 27 anys de vida. En la organització de la Marxa contem ja en aquesta primera edició amb en Francesc Roura Pascual, mes endavant s’uniran al grup en Marc Serra, en Xavier  Tresserras i en Jordi Sauleda .
L’any 1986, el 30 de setembre, quedava legalitzada en la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya  la Societat Esportiva Recreativa L’Hotel F.S., amb el número 4.718 del registre de clubs, i hi constaven com a promotors i directius Gera (president), Gómez, Hernández, Piqueras, Zanca, i Jaume Torrent.
En aquest mateix any començava un dels projectes  més ambiciosos de l’entitat: la creació d’una escola de futbol base, sota la direcció tècnica d’en Toni Bancells i la coordinació d’en Joan Piqueras.
Amb l’esclat del futbol base aconseguíem, els anys 1988-1989, arribar als 150 associats i era tanta l’eufòria que es vivia que inscrivíem un equip benjamí en competició oficial.
L’abril de 1990 s’aconseguia l’èxit més gran en conquerir a Lloret de Mar el Torneig Internacional de Futbol Sant Jaume, disputat entre diferents equips d’Itàlia i de Catalunya.
L’any 1991, el futbol base de L’Hotel es fusionava amb el de l’Atlètic Club Sant Pol.
Durant aquest anys de funcionament de l’escola de futbol base han col•laborat amb la tasca d’entrenadors en Guillermo Mestres Font, en Josep Ma. Talleda, en Manel Zanca, l’Amadeu Belles, l’Enric Roig...
L’ any 1992 passem a denominar-nos Grup L’Hotel.
L’entitat ha organitzat diferents lligues i campionats de futbol sala sènior, així com Tornetjos per als més petits., sortides i trobades socials... Ha participat en exposicions, en l’homenatge que el poble de Sant Pol  va oferir a Mossèn Rafael Mola, i en tots aquells esdeveniment en què s’ha demanat la nostra col•laboració sempre que ha  estat dins de les nostres possibilitats.
Amb la Marxa de Sant Pau, a més de donar a conèixer la nostra geografia natural, hem recuper
part de la nostra història, mitjançant  la col•lecció de medalles.

Així,  hem recordat , Sant Pau, Mas Reig, els Col·legis, les Barques, el Campanar, el Pi del Soldat, la Torre Pares, la Casa Planiol, L’Hotel, l’Estació, Can Tobella, Can Golinons, Can Roca, Can Mascaro, Can Coromines, l’Amor Social , Can Villa, Can Peret, el Centre Cultural,  El Sindicat .....

(Font Informació grup l´hotel blog) 
www.gruplhotel.cat
http://santpol.org/